TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Hülye, aki ezért pénzt ad

Ezzel a kickstarteres átveréssel a naiv balekokat célozzák meg

2016. október 19. - TechZilla

Az olyan közösségi finanszírozást elősegítő oldalak, mint a Kickstarter vagy az Indiegogo tök jók lennének, hiszen tényleg rengeteg hasznos cuccot köszönhet nekik a világ. Csak az a baj, hogy van egy pár patkány, aki visszaél a bizalommal, és azzal, hogy a befizetett pénzt nem kell visszaküldeni, és konkrétan olyasmit ígér, amit nem lehet megvalósítani.

muzo2.jpg
Már eddig is volt jó pár, ebből fakadó botrány, és mérget lehet rá venni, hogy a Muzo nevű csoda is a csalódást okozó kampányok sorát erősíti majd. Az eddig különféle forrásokból több, mint másfél millió dollárt összekalapozó fejlesztők azt állítják, hogy egy mini, gyakorlatilag tenyérméretű dobozt csináltak, amely képes egy csendbuborékot puffasztani maga köré. Ezáltal pedig bárki létrehozhat egy olyan zónát,ahova nem szűrődik be a külvilág zaja. Sőt még olyan funkciója is van, amely nyugodt hangokkal tölti meg ezt a buborékot, tehát lesz egy olyan gömb körülöttünk, ahol csak a tábortűz ropogását, vagy a szélzúgást lehet majd hallani.


Mindezt ráadásul úgy hozza össze, hogy nem használ semmilyen hagyományos hangszórót, hangfalat, hanem helyette a mágikusan hangzó, forradalminak nevezett "antivibrációs" technológiára épít. Tehát - legalábbis ezt mondják ők -, csak le kell tenni valahova, vagy feltapasztani a falra, és az alján található antivibrációs csodaizé a magát a felületet rezegteti meg úgy, hogy kioltsa a hangokat. Arra mondjuk kurva kíváncsi vagyok, hogy a vasbetont, a gránitot, vagy akár a hogy vibráltatja be a valóságban, gyanítom sehogy!

 muzo.jpg

Ha valakinek van egy kis esze, és belegondol abba mielőtt 160 dollárt kiköhög egy ilyen varázsdobozért, hogy ha tényleg ilyen egyszerű lenne csöndet teremteni, akkor már rég ezt használnák az autópályák, repterek mellett, sőt a lakásokban is. Egyszerűen minden fizikai törvényszerűséggel szembemegy az, amit a Muzo ígér. Nem igazán lennék meglepve, ha fél év múlva kiderülne, hogy árvíz pusztította el a kínai gyárat, vagy elsűllyedt a hajó, ami a már kész darabokat szállította volna.

 Likeold minden idők legjobb Facebook oldalát!

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3311822209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2016.10.20. 07:24:13

Apropó, nemsokára itt a karácsony, ilyenkor szokott felrobbanni egy-egy memóriagyár, hogy aztán felszökjenek az memóriák árai...

TechZilla 2016.10.20. 11:28:13

@ern0: ilyesmi meg szokott történni a memóriákkal?

opati666 2016.10.20. 12:40:44

Csak kérdezem (mivel sosem csináltam ilyet): a befizetett összegek nem járnak vissza, ha dugába dől a projekt? Mert ha nem, akkor máris meghirdetek 4-5 csodaterméket és csak úgy dől majd a lé...

TechZilla 2016.10.20. 12:44:05

@opati666: nem jár vissza. ez egy kockázati befektetés

opati666 2016.10.20. 12:50:28

@TechZilla: Köszi. Akkor hamarosan gazdag leszek... :)

TechZilla 2016.10.20. 12:54:17

@opati666: Azt hiszem, hogy ha egyszer csaláson kapnak, akkor kitiltanak vagy valami ilyesmi, de persze be lehet csapni a rendszert.

DrTraktoR 2016.10.20. 13:06:46

@TechZilla: hát, anno elmosta thaiföldet a monszun/árvíz, és ugrott a HDDk ára kb a duplájára, más kérdés hogy azóta nyilván pótolva lett a gyártókapacitás, az árak meg maradtak a magasabb szinten

TechZilla 2016.10.20. 13:09:07

@DrTraktoR: Jaa, erre emlékszem... Ugyanez volt, mint mikor Japánban kigyulladt az atomerőmű (+ még egyes márkák termékei sem jöttek az üzletbe, hiába volt szerződés)

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2016.10.20. 14:18:18

@TechZilla: régebben volt ilyen, aztán utána rászoktak az indok nélküli "karácsonyi árazás"-ra
süti beállítások módosítása