TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Spontán égés: Robbanó hűtők, telefonok, notik a múltból

Nem kell begyulladnia a Samsung Note 7-nek, nem egyedül ül az izzó szégyenpadon

2016. szeptember 28. - TechZilla

Az öngyulladó akkumulátorok miatt a Note 7 lehet a Samsung egyik legnagyobb kudarca, pláne, hogy egy zászlóshajónak szánt termékről van szó, amelytől azt várták, hogy hülyére veri az iPhone 7-et. A vigasztalhatja őket talán, hogy az eset nem egyedi: a közelmúltban akadt néhány hasonló ilyen eset, ami miatt a gyártók, és a gépek tulajdonosai igen meleg pillanatokat éltek át.

noti.jpg

Illetve hát dehogy vigasztalja őket, hiszen az egyik ilyen eset pont a Samsunggal történt meg. A cég 2009-ben több százezer side-by-side hűtőt hívott vissza, miután néhány egyszerűen felrobbant. És nem is kis gebasz volt, hiszen előfordult, hogy még az ablakok is kitörtek a konyhában a detonáció hatására.  A kétezres évek közepén pedig több notebookgyártó (Toshiba, Dell, Apple, Lenovo) is arra kényszerült, hogy visszarendelje hordozható számítógépeit, összesen több, mint tízmillió darabot, mert azok akkumulátora egyszer csak "pokolgép" üzemmódba kapcsolta magát. A legidegesítőbb az egészben az lehetett számukra, hogy az energiacellákat mindenkinek a Sony szállította, tehát egy vetélytársuk volt a ludas, de utólag már csak mindenki arra emlékszik, hogy a "Lenovo visszahívott egy nagy csomó robbanó notit". Szopó.

burn.jpg

Nem a Samsung az egyetlen egyébként, akinek a telefonokkal akadtak gondjai, hisz a Nokia 2007-ben ugyanígy belenyúlt a jóba. Ráadásul náluk nem is egy, hanem összesen kb. 25 (!!) modellt érintett az akkumulátor túlmelegedéséből fakadó probléma. Egy ilyen tudományos esszéből nem maradhat ki természetesen a hazai ipar üdvöskéje, a Videoton ColorStar sem. Érdekes, hogy ebből alig gyulladt ki néhány darab a hetvenes évek végén, mégis mindenki úgy emlékszik erre a modellre, amely lépten-nyomon lángba borította a lakásokat vagy felgyújtotta a kutyát.

Mindenkinek ajánlani lehet csak a briliáns Facebook oldalt, ahova felkerül az összes bejegyzés (Extrákkal!!)

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr6611746601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása