TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Nagy tudós is lehet nagy görény - Tesla és a szállodás átverés

A Világ Legrejtélyesebb Tudósa a Világ Legócskább Módján csapta a Világ Leghülyébb Szállodásait

2016. október 22. - TechZilla

Nikola Tesla kétségkívül a világ legnagyobb hatású és legrejtélyesebb tudósai közé tartozik. A mai életünkre is hatással lévő találmányai és szabadalmai mellett egy csomó olyan ötletet tulajdonítanak neki (pl. vezeték nélküli energiaátvitel nagy távolságra, elektromos autó "szabadenergiával" hajtott motorral), amelyek sohasem valósultak meg, amelyek nagy része valószínűleg egyszerű humbug, és amelyekkel pont emiatt rendszeresen felbukkannak az emberek hiszékenységére építő, összeesküvés elméletekkel foglalkozó, illetve ezoterikus, misztikus weboldalakon.

tesla3.jpg

Mindegy is, az biztos, hogy nagy koponya volt, de emellett sajnos eléggé nehéz természetű is. Csinált egy csomó botrányt, rengeteg fontos emberrel durván összebalhézott, ami miatt életének egy részét gyomorkorgató szegénységben élte le. Egyszer például, már ismert emberként, egy amerikai szállodában pénz helyett egy különleges dobozzal egyenlítette ki a számlát. Azt állította, hogy egy brutális csodafegyver, a "Halálgerenda" működőképes prototípusa van benne, de épp emiatt sosem szabad kinyitni, mert ha elszabadul, az a világ végét jelenti majd. És igen, elhitték neki bemondásra. Évekig őrizgették a Varázsdobozt, aztán 1943-ban, a tomboló világháború kellős közepén valakinek eszébe jutott, hogy eljött az ideje a csodafegyver bevetésének. Kinyitották a ládikát, és láss csodát, egy csomó értéktelen elektromos kacaton kívül nem volt benne semmi, nem hogy Halálgerenda.

TechZilla Facebook --->>> GRRRAAAA

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr4511829887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.10.23. 21:40:38

Ne dobálózz nagy szavakkal, nem vagy Te újságíró.

Gino 2016.10.23. 21:51:07

Kicsit erős lett a cím, nem gondolod? Már már görénység ilyet írni.
De ha már tudósok, akkor ajánlom figyelmedbe Edisont, aki elsősorban pont Teslával szemben volt valóban görény, amikor az első villamosszéket megalkotta...

2016.10.23. 23:20:44

No igen, Tesla nem véletlen zizzen meg, Edisonék teljesen kicsinálták.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.23. 23:21:27

Aha, persze. A volt cége fizette neki a hotelt 10 évig New Yorkban a haláláig...
süti beállítások módosítása