TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

10+1 pazar tény és sztori a vasalásról

Maffiasztori, papgyilkosság, Picasso, törpevasaló, és a többiek

2016. október 18. - TechZilla

 

  1. A lengyel és az orosz maffia használja a vasalót előszeretettel vallatásra évtizedek óta. Konkrétan lekötik a delikvenst, aztán rárakják a pocakjára a vasalót, majd bekapcsolják. Ahogy melegszik át, egyre beszédesebbé válik az alany is.

    vasalokutya.jpg

  2. A vasaló talpára ragadt szennyeződések megéghetnek, amelyek használhatatlanná teszik a masinát. Az égésnyom - régebbi is lehet - eltávolításához csak egy kis tömény ecetbe kell áztatni konyharuhát, hogy a nafta jól átjárja az anyagot. Erre kell ráfektetni a vasalót, és ott hagyni pihenni egy éjszakán át. Ezt követően már simán lesúrolható a dzsúz róla.

  3. A világ első, hőt használó vasalóját kétezer (2000 !!!) éve alkották meg Kínában, és forró széndarabokat dugtak bele.

  4. Hiába használták az elektromosságot már világításra a 20. század elején, sokáig konnektorok nem voltak a szobákban. Az elektromos vasalókat így a lámpatestek foglalatához kellett csatlakoztatni, ami sok áramütést okozott.

    vasalo_cs.jpg
  5. Picasso 1904-ben festett egy képet egy vasaló nőről, aminek trükkösen azt a címet adta, hogy: Vasaló nő

  6. Ha tönkre akarod tenni a teflontalpú vasalódat, nem kell mást tenni, mint jó darabos súrolószerrel, vagy sóval letisztítani, már dobhatod is utána a kukába!

  7. Több vasaló is verseng a Világ Legkisebb Vasalója címért, mindenesetre a Travel Steam Iron nevű csoda tűnik a legapróbbnak, csupáncsak 13,2 cm hosszú, 7,7 cm magas, és 7,5 cm széles.

  8. A legtöbb biztosító kizárja tűzkárként azt, hogy valami nem ég lánggal, csak izzik, parázslik, és emiatt keletkezik kár (leggyakoribb eset az ottfelejtett vasaló).

  9. A legtöbb nyelvben a "vas" szóból ered a vasaló szó, mint látszik a magyarban is így van. Angolul, németül, japánul és bengáliul például konkrétan vasnak hívják (iron, eisel, 鉄, লোহা).

    vasalofail.jpg

  10. 2015-ben egy ortodox pap egy vasaló kábelével fujtott meg egy fiatal lányt, akivel a neten ismerkedett meg. Ráadásul mindezt pont húsvét előestéjén bírta összehozni.

  11. Az árgép szerint a jelenlegi legdrágább magyarországi vasaló, a Miele B 2847, ami 530 000 forintba kerül. Ehhez jár egy guruló, állítható magasságú vasalódeszka is, ami össze is csukható. A vasalóról azt állítják, hogy "intelligens", de ennyi pénzért az a minimum, hogy megírja a matekleckét!

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3311818971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2016.10.19. 11:36:01

Az 1. ponthoz: általában a hátára rakják, merthogy a delikvens a hasán fekszik, keze-lába hátrakötve.

TechZilla 2016.10.20. 08:01:46

@báró Csekonics: tényleg? Én mindenhol hasat olvastam, de akkor okosabb lettem! Kösz
süti beállítások módosítása