TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Brrrr, de ronda tévé!

Ráadásul kegyetlenül drága, főleg a tudásához képest

2016. szeptember 19. - TechZilla

A Bang&Olufsen nevű dán cég luxuskategóriás szórakoztatóelektronikai termékek gyártásával foglalkozik. Ez magyarra lefordítva mostanában annyit tesz, hogy megveszik a Távol-Keletről az alapanyagot, tévék esetében például a panelt, ahhoz jó esetben adnak némi saját fejlesztésű elektronikát, figyelemfelkeltő dizájnba, illetve minőségi anyagokba csomagolják, rányomják a made in Denmark matricát ÉS a brutális árat.

beovision-14.jpg


A cég ősszel dobja piacra egyik legújabb televízióját, amely a BeoVision 14 nevet kapta a keresztségben. Szegény irtózatosan ronda lett ezekkel a nyolcvanas évekbeli lambériákat idéző barna izékkel az alján. Ezek takarják a beépített hangszórókat, amelyek Bang&Olufsenék szerint úgy bömbölnek, mint egy felajzott oroszlán, és olyan a hangminőséget produkálnak, mint valami príma hangcucc. Kár, hogy ez fizikailag gyakorlatilag lehetetlen, mindegy, biztos vannak csodák!

beovision-14_2.jpg

Ráadásul nem is OLED, hanem LCD tévéről van szó, ami ugyan a 4K felbontásra képes, viszont a nagy dinamikatartományú HDR videókkal, filmekkel már nem boldogul. Ez pedig ma már egy elit tévétől alapelvárás lenne, itt pedig elméletben pont erről van szó, hiszen a 40 inches (102 cm) 6370, a 55 inches (140 cm) pedig 8600 euróba kerül! Ez iszonyatosan sok pénz, 2,7 millió forintért, már akár két (!) darab ugyanekkora 4K HDR OLED tévét lehet venni...

Van fantasztikus Facebook oldal is, aki likeolja szépet fog álmodni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3311719599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. McClane 2016.09.19. 20:05:50

En akkor hidaltam le, amikor a HP notrbookomba is Bang and Olufsen hangszoro lett. Na oda meg minek.

swfla 2016.09.20. 03:18:09

Ha az anyagilag megengedheto tartomanyba fognak esni a cuccaik, azonnal megerted. Addig ne pazarold az idonket.

@McClane: ez igy tul keves reszlet. A ket marka tenyleg nincs koszonoviszonyban egymassal, de azert lehetnek kozos metszespontok, nem? A Harman Kardon is gyart olyan szutyok kocsiknak hangszorot, ami elvileg elkepzelhetetlen lenne. Csakhogy ez (az) a szabad piac.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2016.09.20. 15:55:58

Szólhat jól egy ilyen lapos izé, az Apple 13"-as papírvékony notebookja (arany színben is kapható, siessetek, nehogy elfogyjon) olyat szól, hogy kerestem, honnan jön a hang.
süti beállítások módosítása