TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Tömegkatasztrófát okozhat a szelfi

Szóltak a bölcsek: Elég a telók nyomkodásából, mert halál lesz a vége!

2016. szeptember 12. - TechZilla

 Elkezdődött a Haddzs, azaz az iszlám egyik legfontosabb ünnepe, amit csak "mekkai zarándoklat" néven ismer a nagyvilág. Ez egy több napos rítus, aminek legismertebb eleme a Kába kő hétszeri megkerülése, és ilyenkor a világ minden tájáról Mekkába gyűlnek a muszlimok, hogy együtt ünnepeljenek. A nagy tömeggel együtt járnak a balesetek, tavaly például komoly katasztrófa történt, és 1400-an haltak meg pár nap alatt a nagy tüfekedésben, szóval tényleg komoly veszélyeket rejt magában az esemény.

hajj.jpg


Az idei évben muszlim bölcsek és tudósok direkt felhívták a figyelmet az elektronikus eszközök használatának, konkrétan a szelfizés veszélyeire. Ugyanis az arab országokban óriási divat a közösségi alkalmazások használata, gyakorlatilag boldog-boldogtalan a telefonját nyomkodja állítólag, és lövi a fotókat, mintha fizetnének érte. Ez pedig tényleg elég rizikós, hiszen tavaly is csak egy kis torlódással kezdődött az egész, aztán másfél ezren meghaltak a végére. Gyakorlatilag eljutottunk odáig, hogy az évszázadok alatt kialakult rituálékat ezek a kütyük pikk-pakk átalakították, felülírták. És most már ott tartunk, hogy direkt szólni kell a hívőknek, hogy viselkedjenek, hogy engedjék el a telefonjaikat egy kis időre, és a szelfizgetés helyett figyeljenek oda másokra is. Arról már nem is beszélve, hogy valószínűleg a spirituális elmélyedésre sincs túl épületes hatással, ha valaki állandóan a mobilját basztatja. 

Van már egyébként isteni Facebook oldal is, oda felkerül minden innen!

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr7511700349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2016.09.13. 10:15:26

A természetes kiválasztódás továbbra is végzi a dolgát.
Csak mostanában nem a barlangi medve eszi meg a balfékeket, hanem halálra szelfizik magukat.... ;-))))
süti beállítások módosítása