TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Tech - magyar szótár: Samu, Ultrabook, Tré

Hogy értse, miről beszélnek maga körül a kollégái vagy a gyerekei

2016. szeptember 07. - TechZilla

Talán nincs is még egy annyira innovatív terület, mint az IT, a mobil, a robotika, vagy a szórakoztatóelektronika világa, az evolúció pedig nem csak a technológiákat, eszközöket, hanem az ehhez kapcsolódó kommunikációt is érinti. Magyarán folyamatosan bukkannak fel újabb és újabb kifejezések, ember legyen a talpán, aki ezeket nyomon tudja követni. Biztos mindenki nézett már hülyén, miközben mellette a beavatottak trécseltek telefonokról, számítógépekről, tévékről vagy játékokról, és ez a csodálatos rovat azért született meg, hogy segítsen eligazodni ebben a káoszban.


Tré: A T-mobile-t (azaz ma már Telekomot) becézgetik így, utalva a szolgáltatás színvonalára

Példabeszéd
"- Főnök esküszöm akartam telefonálni, hogy csak később jövök, beszart a verda, de ez a kurva telefon nem adott jelet, és-és már az ideg....
- Takarék Lalikám, máskor nem szopnám be ezt az óhéber dumát, de én is láttam, hogy mivan. Beszart a Tré egy fél napra az egész országban, legalábbis azt írják az interneten. Na de nembaj, akkor ugye tovább maradsz, és kvittek vagyunk."


Samu: A Samsungot szokták így nevezni "viccesen"

Példabeszéd:
"- Nocsak Kálmán, mit keres nálad ez a régi ájfon?
- Megdöglött a Samu, leverte a gyerek az asztalról, aztán betört a kijelző. Elkértem az asszonypajti régi telóját, de hát szétbasz az ideg úgy idegesít, nem találok semmit. "


Ultrabook: 2012 körül találták ki ezt a kifejezést a marketingesek az ultravékony és ultrakönnyű notebookokra. A közbeszédben igazán sosem honosodott meg, ma csak az használja aki szereti fitogtatni, hogy ismerősen mozog a számítástechnikai iparágban, otthon van a trendekben.

Példabeszéd
"- Ezt nézd Karesz mit újítottam?
- Aha, nagyon érdekes, szép vékony, mi a szar ez?
- Ez barátom Toshiba Porti... Porte... Portézsé vagy hogy a faszba hívják, Z930. Egy hamisítatlan ultrabúk!
- Új legalább?
- Dehogy, 2013 egyik csúcsmodellje volt!
- Hát gratulálok akkor.... Ha beülsz egy kávézóba, akkor mindenki látni fogja, hogy milyen nagy tekis arc vagy, egy igazi programozó...
- Köszi
- .... kár, hogy te a csatornázási művek csepeli részlegén vagy rendszergazda".

Van már egyébként isteni Facbook oldal is, oda felkerül minden innen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3711682067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2016.09.08. 09:53:52

"- .... kár, hogy te a csatornázási művek csepeli részlegén vagy rendszergazda"."

A valóság már csak ilyen. :)
süti beállítások módosítása