TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Tech - magyar szótár: Macfag, Phablet, Noob

Hogy értse, miről beszélnek maga körül a kollégái vagy a gyerekei

2016. augusztus 23. - TechZilla

Talán nincs is még egy annyira innovatív terület, mint az IT, a mobil, a robotika, vagy a szórakoztatóelektronika világa, az evolúció pedig nem csak a technológiákat, eszközöket, hanem az ehhez kapcsolódó kommunikációt is érinti. Magyarán folyamatosan bukkannak fel újabb és újabb kifejezések, ember legyen a talpán, aki ezeket nyomon tudja követni. Biztos mindenki nézett már hülyén, miközben mellette a beavatottak trécseltek telefonokról, számítógépekről, tévékről vagy játékokról, és ez a csodálatos rovat azért született meg, hogy segítsen eligazodni ebben a káoszban.


Macfag: Az Apple termékek elvakult rajongóira használják ezt a terminust,

Példabeszéd:
"- Béla nézd milyen telót újítottam! LG V10! Csörgess meg, ha visszajön a csaj az asztalhoz, kicsapom az asztalra, biztos letolja tőle azonnal a bugyiját.
- Ne fáradj Tibor! Dorka akkora mekfeg, hogy előbb szopna le egy almát majszoló csövest, mint egy androidos telóval mászkáló Rotschildot."


Phablet: Az átlagos okostelefonnál nagyobb, ám a tabletnél kisebb mobil eszközöket hívják így a Phone és Tablet szavak összevonásából.


Példabeszéd:
"- Szívem, tudom, hogy kicsit későn értem haza a lumpolásból, hadd engeszteljelek ki, veszek neked egy Note 7-et.
- Minek nézel engem Patrik, gorillának? egy ilyen fablet maximum a te lapáttenyeredbe fér bele, inkább valami nyakláncot kérek!"

Noob: A játékos szubkultúrában a "balfasz", "pancser", "béna", "kezdő" megfelelője.

Példabeszéd
Tehát ha azt hallja vagy olvassa játék közben a csapattársaitól, hogy : "ÁÁ te noob láma", az azt jelenti, hogy "pajtás, most nem voltál kifejezetten ügyes, még gyakorolnod kéne, hogy a szintemre kerülj, miattad kaptunk ki".

Előfordulhat, hogy élőbeszédben is használják:
"- Tibor, kérem jöjjön ide, valamiért mindig csupa nagybetűt ír a word.
- Öéaé núb oaé (visszanyelt mormogás), jövök mer Cilikém, segítek"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr5311356278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.23. 15:08:52

lol, még többet!

brumm.a.tejbe 2016.09.06. 13:38:02

a láma meg a lamer-ből jön ha jól tudom

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2016.09.16. 06:40:28

Igen; a lamer (lammer, láma) az scene duma. Az a lammer, aki nemigen csinál produktot, (tehát nem coder, sem musician vagy gfxman), csak osztja az észt.
süti beállítások módosítása