TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Gyönyörű pofonba fog beleszaladni az Apple

2016. augusztus 17. - TechZilla

ipad.jpgA MacRumors szerint az Apple-nél nem tudják, hogy a tablet piac gyakorlatilag megdöglött, és jövőre a tervek szerint három új modellt küldenének a csatába, a hülyék pénztárcájának kifosztásáért vívott harcban. A rendkívül frappáns nevű, 10,5 inches képernyővel ellátott, iPad Pro mellett a 12,9 inches, még frappánsabb nevű iPad Pro 2-vel, és egy 9,7 inches, ultrafrappáns elnevezésű iPaddal próbálkoznának behülyíteni még néhány balekot.

12,9 inches tablet... ezeknek tényleg elmentek otthonról.

Még egy jó nagy baromságon törik a fejüket állítólag. 2018-ban jönnének ki az első hajlítható OLED kijelzővel ellátott tabletjükkel. Erre aztán tényleg óriási szükség van. Ha valami, akkor a hajlítható kijelzőjű, valószínűleg kurva drága, OLED tablet gigantikus bukta lesz. 

A pontos technikai részleteket még nyilván nem tudni, lehet, hogy közben meg jön az eszük, és nem lesz semmi az egészből

(A képen egy iPad van, az újak pont így fognak kinézni minden bizonnyal)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr110422992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.08.18. 18:24:08

Mondjuk a tablet piac azért is haldoklik, mert a megfizethető kategóriájú tabletekbe jóval szarabb hardver kerül, mint a hasonló árkategóriájú telefokokba. Egy OLED kijelzőjű, 16 vagy 32 GB háttértáró, legalább 2GB RAM-mal és úgy 6000 Mah-os akksival már lenne értelme egy 8-9 colos droidos tabletnek.

Az apple amúgy is szellemi környezetszennyezés, felőlem azt gyártanak amit akarnak, minél előbb mennek csődbe annál jobb lesz mindenkinek.

rockjano 2016.08.18. 18:40:39

No azért majd meglátjuk hogy mennyire fog-e ez menni...Az Apple képes csodákra ...pro és kontra is...

Jazo 2016.08.18. 18:44:50

Szerintem a tablet mint elképzelés abszolút életképes és hasznos, sőt a jelenlegi modellek jó része is nagyon jó. A "probléma" az, hogy a gyártók mint az Apple is, azt hiszik, hogy a tablet is hasonlóan jó üzlet mint a telefon. Teljesen más szegmens, más igényekre, más használati ciklussal. A telefon még a gazdagabb országokban is státusz-szimbólum bizonyos kicsavart módon. Nem azért cserélgetik évente a telefonjaikat, mert nem jó a régi, vagy mert azzal akarnak kitűnni a tömegből. Azért veszik, mert nem akarnak kitűnni a tömegből. (persze ez nagyjából 45 éves korig van csak így, de ők veszik a legtöbb telefont)

A tablet nem ilyen. Nem cipeled magaddal, nem mutogatod, nem használod utcán. A kutyát sem érdekli, hogy milyen tableted van...ráadásul a nagy többség meg se tudja különböztetni az egyik tabletet a másiktól. Egy iPad 2 nagyjából úgy néz ki mint egy iPad Pro 9,7. Ha a tableted jól működik, nincs okod a cserére, nincs kényszer, nincs motiváció. Pont olyan mint bármilyen más műszaki cikked otthon. Akkor cseréled, ha elromlik, vagy elavul.
Emiatt néz ki úgy, hogy a tabletpiacnak vége. Nincs vége, csak olyan az értékesítési görbe, mint telítés után bármilyen műszaki cikknek. Erre külön rátesz egy lapáttal, hogy a tableteken pár év alatt annyit fejlesztettek, amit egy másik műszaki cikknél 20 év alatt sem. Elkövették a legnagyobb "hibát": ellőttek minden puskaport. Minek cserélnéd le a tableted, ha kvázi tökéletes.

Amúgy a kis méretű tabletek nagy része tovább él phabletként, csak ugye azt már telefonnak számolják, a nagyobb méretű tabletek egy része meg tovább él 2 in 1, vagy convertible gépként, amiket notebooknak számolnak.

Az iPad egyébként még megélhetne egy nagyobb boom-ot, ha az iOS végre kapna egy komoly frissítést. Most egyszerűen túl fapados a "pro" felhasználásra. Persze ha az megtörténne akkor is lecsengene 1 év alatt az egész és visszatérne a mai állapot.

Pootj 2016.08.18. 19:26:37

Tökéletesen egyetértek Jazoval. Egyszerűen hosszabb a termék életciklusa, mint a telefonoké. Ma már a PC-ket sem cseréljük évente mint 10 éve. Ez van a tablettel is.

Gab84or 2016.08.18. 19:39:53

Nincs a tabokkal semmi gond,csak egyszerűen nem cserélgetik le évente az emberek mint a telefonjukat. Nekem is van sokkal jobb azon filmet nézni vagy olvasni mint a telefonon.

morph on deer 2016.08.18. 20:28:06

@Jazo:
"Most egyszerűen túl fapados a "pro" felhasználásra."
Már milyen "pro" lenne az?
Mert "pro" felhasználó gondolom nem az egyetlen számítástechnikai eszközként használja, hanem pl arra, amire való.
Ráadásul egy sereg olyan funkcióval rendelkezik, amelyik kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy zökkenőmentesen lehessen integrálni egy "pro" környezetbe, ráadásul anélkül, hogy tucatnyi menüponton kéne átverekedni magad mindehhez. Nálam ez komoly szempont, mint ahogy az is, hogy mindennel tud kommunikálni, helyből.
Ha én tudom rosszul, lehet javítani!

Jazo 2016.08.18. 21:38:00

@morph on deer: Normál tabletként elég jó, mivel jellemzően tartalomfogyasztásra használja az ember, de túlságosan zárt. Körülményesen tudsz menteni, csak netes tárhelyen keresztűl. Nincs multisaking, nincs közös tárhely, nem kommunikálnak egymással az appok. Mind olyan, mintha kőfal választaná el az egyik appot a másiktól. Ha úgy tartja a kedve (mivel kevés a memóriája) eldobhatja a munkádat. Pl. kitöltessz egy online form-ot egy oldalon, vagy írsz online fórumba, szövegszerkesztőbe bármit, és átlépsz egy másik alkalmazásba bármi miatt, akkor lehet hogy mikor visszalépsz újratölti az oldalt, azzal kitörölve az addig beírt dolgokat. Egy hasonló árú windows-os tablet OS szempontjából olyan mint egy asztali Windows, vagyis ott nem történik semmi meglepő. Megnyithatsz egy halom alkalmazást, könnyen válthatsz közöttük, közös könyvtárba menthetsz, közös fájlokon dolgozhatsz a különböző alkalmazásokkal. Menthetsz pendrive-ra, vagy a hálózaton bárhova.

Röviden összefoglalva, az OS X tudásának csak töredékével rendelkezik az iOS. Limitáltan használható személyi számítógépként, miközben a "pro" szériával épp ezt szeretnék elérni...de az iOS a gyenge láncszem az elképzelésben.

morph on deer 2016.08.18. 22:24:22

@Jazo:
Igaz, hogy nem azonos a rendszer az OSX- ével, de jó néhány programban ott folytathatod a dolgot a tableten, ahol a számítógépeden abbahagytad, ha aktiválod a funkciót.
Egyébként én ezt az újratöltős problémát még soha nem tapasztaltam, bár lehet, hogy csak szerencsém van.
Az is igaz, hogy én már vagy huszonöt éve csak akkor használok Windows-t, ha rá vagyok kényszerítve, bár az utóbbi néhány változat már kevésbé bosszantó.
Vizuális feladatokra akkoriban teljesen alkalmatlan volt a Windows, szóval nem csoda, hogy nem szerettem meg az első húsz évben, (aztán meg már minek) bár évekig dolgoztam programozókkal, akik PC-t használtak, volt időm megismerni a különbségeket. Lényegesen több 'számítógépes tudás' szükséges ahhoz, hogy ugyanolyan könnyedén boldoguljon valaki a Windows-on grafikai területen, mint pl én a Mac-en.
Persze, hogy nem lehetetlen, csak jóval macerásabb.
Ugyanez lehet az iPad esetén is, nekem az könnyebb - mert logikusabb - mint pl bármelyik Android.
Ja, és teljesen hidegen hagy, hogy hányszor több modifikációs lehetőségről maradok le, mert az a része nem érdekel.
(Tavaly pl egy Androidos céges telefont is kellett használnom, és a hideg rázott a felesleges lépésektől a beállításoknál, összehasonlítva az "idiotproof" iOS-sel. Dehát én használni szeretem a dolgokat és nem alakítgatni, az egy másik szakma. Szerintem.)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.18. 22:42:46

Legutóbb melyik Apple termék volt bukás? Akkora hívő tábort építettek ki, hogy bármit, bármennyiért el tudnak adni.

@Jazo: A tablet mire jó, ha nem cipeled magaddal? Otthoni használatra laptop való, hogy a tabletek korlátaihoz ne kelljen alkalmazkodni.

odamondó 2016.08.19. 01:40:37

Tablet halott. Volt és többet nem lesz. Lett viszont egy convertible Windows laptopom ami használható és nem egy felnagyított telefon...

J. McClane 2016.08.19. 06:39:44

Amit sajnalok, hogy az ipad mini meg eltunik. Igazan ko merete van, viszonylag olcso. Kar lenne erte

J. McClane 2016.08.19. 06:41:22

Azert ne felejtsuk el, hogy az ipad volt az ami elinditotta a tablet forradalmat, szoval lehulyezni oket kicsit hamari meg. A hajluthato oled meg erdekes. Meg barmi lehet belole.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.19. 06:56:48

Miért hülyék?
Miért haldoklik?
Te valami szakértőnek hiszed magad?

TechZilla 2016.08.19. 07:45:58

@enpera: GRRRAAA "The woes of the worldwide tablet market continue with shipments dropping to their lowest level at 35 million in Q2 of 2016, with a 16 per cent drop, shows data from research firm Canalys"

TechZilla 2016.08.19. 07:50:14

@J. McClane: A hajlítható OLED-nek akkor lenne értelme, ha fel lehetne tekerni, vagy össze lehetne hajtani. Az, hogy egy 10 inches tabletet egy kicsit meg lehet hajlítani, az nem sokat ér. Ez színtiszta parasztvakítás. Kurva sok pénzért.

Tisztességes Természettudomány 2016.08.19. 08:00:35

2020: a legújabb 40 inches tablet a flara cuppantva TV-ként is funkciónálhat. Az érdeklődés óriási

J. McClane 2016.08.19. 09:18:47

@TechZilla: kezdésnek kell valami. Lehet drága lesz, mint ahogy a tabletelek is drágák voltak. A cégnél elég sok tabletet hazsnálunk a termelés teürleten és a kereskedőknél. Náluk pl egy kevébé merev, hajlékony eszköz lehet jobb, mint a mostani merev, törkeny üvegű eszköz. Roszabb nem lesz tőle a világ, és az apple megteheti. akkor meg miért ne.

TechZilla 2016.08.19. 09:35:49

@J. McClane: Meg lennék azért lepve, ha bármilyen cég üzleti felhasználásra OLED kijelzős tabletet rendszeresítene.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.08.19. 12:36:24

Nem is tudtam, hogy a tablet többé nem menő. Lehet hogy ez is csak afféle Lári-Fári...

Average John Doe 2016.08.19. 12:45:53

Te mi a kurva anyádnak írsz olyasmiről, amihez hülye vagy, mint a pávián segge?
Látszik, hogy csak akkor láttál apple terméket, amikor beszúrtad a képet ebbe a szarhalomba, amit postnak hívsz.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.08.19. 13:16:48

@Online Távmunkás: "A tablet mire jó, ha nem cipeled magaddal? Otthoni használatra laptop való, hogy a tabletek korlátaihoz ne kelljen alkalmazkodni" Izlés dolga: Munkahelyen kívül csak telefont és tabletet használok. Sokkal praktikusabb és gyorsabb.
@Average John Doe: Én sem vagyok elájulva az Apple termékektől. Az átlagtól egy kicsit nagyobb képességekkel rendelkező szerkezetek, brutálisan túlárazva.

Jazo 2016.08.19. 19:18:57

@morph on deer: Pár éve már én sem windows-os PC-t használok és volt egy hosszú időszak amikor kompromisszumosan de 95%-ban csak iPadot használtam. A macbook után viszont ugyanolyan gyorsan szoktam vissza tabletről "notira", mint előtte windows-os PC-ről iPad-ra. Szóva nálam iPad beats Windows, de Macbook beats iPad....méghozzá magasan. Az iOS-iPad kombó nagyon fapados egy OS X-Macbook kombóhoz képest.
Az iPad 2-m még most is működik, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem iOS 7-re, majd 8-ra és most nagyjából levélnehezéknek jó, annak ellenére, hogy karcmentes, kíváló az akkuja és hardveresen sincs semmi gondja.

Szerintem egy iPad Air korú tablet még ma is nagyon jól működik tabletként használva, ahogy persze a legújabb Pro is, de hacsak nem vagy grafikus, munkára csak nagyon nagyon lightosan alkalmas.

Az iPadból kiábrándultam az iOS miatt. Amíg ilyen marad, eszembe sem jut azt venni...de egy nagyobb windows-os tablet, vagy 2 in 1 noti érdekes lehet számomra a jövőben. Asztali gép esetén is gondolkoztam már érintőképernyőben. Szerintem nagy jövője lehet még.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.19. 20:54:03

@odamondó: a laptop halott. Desktop gépem nincs évek óta. Windowsom nincs tizenéve. Szóval ha már retrózol, csináld normálisan, c64-gyel.

odamondó 2016.08.19. 21:33:23

@enpera: sok fogalmad lehet a trendekről. Inkább maradj csöndben ha nem tudod mi folyik a piacon.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.19. 21:34:22

@odamondó: leszarom a trendeket hülyegyerek. Az átlagembernek elég a tablet MINDENRE.

morph on deer 2016.08.19. 22:18:13

@Jazo:
Javarészt egyetértek, bár vannak kiegészítéseim - a saját szempontjaim alapján, persze.
Nálam a laptop kimaradt - MacPro megy dupla monitorral, max RAMmal, SD system-diskkel és kb fél tucat terabite-nyi tárhellyel - időnként böszme nagy képekkel foglalkozom ugyanis.
Az iPad főleg a mobilitást jelenti, a házon belül is, meg üzleti prezentációk, utazás alkalmával.
Ebben a szerepben nálam tökéletesen megfelel a célnak. Még olyan is előfordul, hogy bizonyos képi hatások elérése miatt oda-vissza közlekedek az iPad meg a Mac között, ugyanis vannak olyan programok, amelyek nem léteznek a "normál" OS-en.

Igazából egy olyan emulátor lenne érdekes, hogy iOS programokat lehetne futtatni az asztali gépeken, úgy mint pl. a Windows is fut a Mac-en.
Kár, hogy ahhoz már egy másik szakma kellene :)

odamondó 2016.08.20. 08:03:09

@enpera: oké. Ülj le nyugodj meg. Neked 1bitnek a felfújt telefon is elég. Értjük. Nem kell a capslock. Ja és ne magadból indulj ki. Erre vannak a statisztikák, hogy bizony az átlagembernek nem elég a felfújt telefon normális laptop áron.

morph on deer 2016.08.20. 17:10:44

@TechZilla:
Hmmm...
Főleg úgynevezett 'kreatív retus', avagy képmanipuláció, - eredeti nyelven advanced image manipulations - vagyis "csalok", üzletszerűen :)
Korábban illusztrációkat, kampány játékokat (még Flash alapon) meg animációkat, termék vizualizációkat, grafikai profilírozást, meg minden ilyesmit. Az utóbbi időben főleg textileket meg "művészi" nyomatokat, ahol kombinálódik a fotómanipuláció, az illusztráció meg a technológia. Fotózom is, évtizedek óta.
Jórészt amiatt, mert a derekam meg a kezem/karom/vállam elúnta, hogy folyamatosan ülök a gépnél és tartom a karom a levegőben a Wacom tábla felett, és kezdi feladni, szóval kénytelen voltam csökkenteni az egyhelyben ülést.
Szóval nincs rövid válasz.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.20. 20:19:07

@odamondó: nincs semmi ilyen statisztika, hazudsz. Az emberek 99% -a nem programozó, és nem kell neki elavult ósdi laptop.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.08.20. 22:48:37

@enpera: Nem vagyok programozó és mégis laptopot használok, mert a tablet idegesítóen lassú és nehézkes a kezelése, ha a Youtube és hírolvasás mellett bármi másra használnád. Ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül és nehogy azt hidd, hogy életkorfüggő, a családban a nagymamától az általános iskolásig senkinek se kell a tablet otthoni használatra, inkább mobil vagy laptop.

@Fuxos (ex bömis): A telefon és a tablet akkor praktikus és gyors, ha valamelyik appot használod, de webes böngészésnél már kínszenvedés. Viszont utazásnál jól jön a tablet, könnyű és lehet rajta filmeket nézni.

odamondó 2016.08.21. 10:13:37

@enpera: áhh nincs. Csak kb minden negyedévben kiadják miből mennyit adtak el.

Tablet előnyeit amúgy leírnád? Szeretsz az öledben gépelni miközben a fejed letörik? Vagy 1-2 órát kézben tartani egy képernyőt..

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.08.22. 10:13:47

@odamondó: a heverőn félig fekve tartalomfogyasztok, nem fárasztó, mint egy laptop előtt görnyedni ami megsüti a tökeimet közben
asztalnál ülni milyen retro ... :)

odamondó 2016.08.22. 15:20:38

@enpera: mi süti meg a tököd egy convertible laptopon? Beteszem stand módba és kész. Tartanom se kell... Nem úgy mint neked.

Endy1 2016.08.23. 19:32:19

@odamondó: "Ja és ne magadból indulj ki. "

Ugyanezt tanácsolnám neked. Ne magadból indulj ki.

Én pl. fejlesztő vagyok. Az asztali géptől a laptopon át, a tabletig, telóig mindent használok (szeretem az ilyen kütyüket).

Abszolút van létjogosultsága a tableteknek. Az az előnye, ami a hátránya: az egyszerűsége. Nem kötődtem a korábbi tabletekhez, nem kedveltem őket. Az iPad Pro mindent megváltoztatott nekem. Szinte alig használom a laptopomat. Arra jegyzetelek, ott olvasom a kollégáim cuccait, amibe csak belefirkálok és már küldöm is nekik vissza.

A poszt pedig nem a termékekről szól, hanem jó magyar módra egy kis gyűlölködésről. Arra alapoz, hogy akinek Apple cucca van az köcsög és ostoba. Jól be is szól azoknak, rögtön az első mondattal. Primitív írás, amiből süt valami fajta undorító érzelem (irígység vagy másoknak rosszakarás, nem is tudom). Igazi fröcsögés, de sajnos van rá igény.

fda 2016.08.24. 21:22:51

Ezt meg ki írta?

Két mondatnyi hírmorzsa alapján lehülyézni az egyik legmenőbb informatikai cég beharangozott termékét... hát, önbizalma van az írónak, ha esze nincs is. Meg a témára való rálátása sem valami sok. A tablet gondolom azért halott, mert neki is volt egy 15 ezer forintos vacak,, de elromlott.

whitevanman 2016.09.06. 21:02:38

A tablet halott? Most rendszeresítették az olasz rendörségnél! Megállított a jard, és tablettre vitte fel az adataim.
Ez nem úgy néz ki mintha lecsengett volna.
És majd elfelejtettem, Andrássy út kormányablak, ott is tableteket használnak...
XD
süti beállítások módosítása