TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Megzabálta a tigris a GoProt, pedig a fotóst kellett volna!

2016. augusztus 01. - TechZilla

Időről-időre felbukkan egy olyan hír, hogy vadállatok megzabálják az erdőbe (sivatagba, szavannára, hegyre, vízbe) kitett GoPro akciókamerát. Legutóbb egy Massimo Da Silva nevű digó gyökér játszotta ezt el, és körbe is futott a sztorija a neten. Egészen pontosan kirakta a kameráját a pusztába, az afrikai rezervátum közepére, aztán elment lotyókat nézegetni a közeli faluba. Az volt a briliáns terve, hogy az eszköz mozgásérzékelős módra állítva majd felvételeket készít a jószágokról, de persze az oroszlánok jöttek, és darabokra szedték a szarját.

gopro1.jpg

Persze elsőre legyinthetnénk, mondván kit érdekel, hogy egy ilyen félhülye majom bukott egy drága kamerát. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen eszköz csurig van veszélyes anyaggal, amelyek ha talajba vagy élővízbe kerülnek, előbb-utóbb visszajutnak az élő szervezetekbe, majd az emberbe, komoly egészségügyi károkat okozva. Az akkumulátor például nehéz- és egyéb fémeket, savakat tartalmaz, és a vezérlőchip sem levegőből van. Arról már nem is beszélve, hogy ha Leó felfal egy ilyet, akkor komolyan megbetegedhet, meg is dögölhet.

Ráadásul az egésznek semmi, de semmi értelme nem volt. Egy ilyen kisfos kamerával ugyanis nem lehet szép felvételeket készíteni, vagy legalábbis olyanokat nem, mint amiket egy normális fényképezőgép produkál. Nem véletlenül mászkálnak a "rendes" fotósok tevefasz hosszúságú objektívekkel. Ezt egyébként tökéletesen alátámasztja az a néhány fotó, amit ez a barom a memóriakártyájáról meg tudott menteni, amit megtalált a földön, miután a macskák elhagyták a terepet: Mindegyik ronda, a színek tragikusak, a beégés pedig szembeötlő.

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr328929008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása