TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Dróngyilkos sasokat vet be a rendőrség

Gyönyörű felvétel van arról, ahogy a madár karmait a robotba vájja!

2016. szeptember 19. - TechZilla

Drónozni jó hecc, csak kár, hogy egy csomó bunkóparaszt képtelen normálisan használni ezeket a repülőket. Most még csak ott tartunk, hogy a kamerás robotokkal videóznak le pucér nőket, de valószínűleg már nem kell sokáig várni arra az állatra sem, aki az autópályán fogja az elhaladó kocsikat rémisztgetni a vackával, vagy a repterek környékén zavarja meg a repülőket. Mellettük pedig ott vannak azok is, akik kémkedésre, információszerzésre használnák ezeket az eszközöket, sőt fegyverrel ellátva akár még támadásra is alkalmas lehet egy ilyen masina.

sas.jpg

A holland rendőrség mindenesetre már megtette az első óvintézkedését év elején, amikor is egy sast kezdtek drónok elleni harcra trenírozni. Most, 8 hónappal később a madár tudását megfelelőnek találták, és be is mutatták, hogy ez mit is takar a valóságban. Azt szimulálták, hogy mi történik. ha egy szuperfontos és titkos megbeszélést szeretne kifürkészni egy drón, de a közelben van egy ilyen harci sas. Tehát felküldték a robotot, egészen pontosan egy DJI Phantomot, utánazavarták a csirkét, az pedig könyörtelenül elintézte, mint ahogy az a videón is látszik.

A programot egyetlen madárkával kezdték, de annyira sikeresnek ítélték, hogy azóta már több ragadozót szereztek be az Egyesült Államokban, és megkezdték azok kiképzését is. Ez egyébként az első ilyen jellegű kezdeményezés a világon (legalábbis ami nyilvános), de biztos, hogy lesznek követő a holland rendőrségnek, ugyanis elég hatékonynak tűnik a módszer.

sas.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr4411728407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vbn 2016.09.28. 16:44:57

Azt a kib...ott!!! Mekkora sas!!! Nem szívesen lennék a drón helyében... :-)
süti beállítások módosítása