TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Szénné égeti az agyat az Intel "csodaszemüvege"

A virtuális és kiterjesztett valóságot olvasztanák össze a fej(b)en

2016. augusztus 22. - TechZilla

Manapság a virtuális valóság az egyik legdivatosabb dolog a telekommunikációs és IT iparágban, hiszen boldog boldogtalan azt tervezi, hogy parádésan befalatozgat ebből a tortából, és végül pénzt szed ki valahogy a befektetőkből, végfelhasználókból. Olyan brutális cápák cuppantak rá erre a területre mostanában, mint a Samsung, a Sony, a HTC, a Microsoft, az LG vagy a Facebook, csak hogy néhány példát említsünk. És persze a világ egyik legfontosabb iparági szereplője, az Intel sem maradhat ki egy ilyen buliból. A vállalat a szerény kis partiján, a Friscoban megrendezett IDF-en promózta is a saját fejlesztésű Virtual Reality rendszerét. Ám az Intel nem lenne Intel, ha ne csavartak volna egyet a dolgon.

allo.jpg


Nem pusztán egy saját virtuális valóság (Virtual Reality) szemüveget alkottak meg, hanem az egészet ötvözték a kiterjesztett valósággal (Argumented Reality). Egészen pontosan azzal a 3D RealSense kamerákra épülő rendszerrel, amely a való világot "figyelik" és az ott található objektumokat, így például az embereket is képesek egymástól megkülönböztetni. Egy kellően nagy teljesítményű hardver pedig ezeket integrálni tudja a virtuális világba, akár úgy is, hogy különféle skineket, textúrákat húz rájuk. Ez így leírva elég bonyolultan hangzik, de ha azt mondjuk, hogy például az előttünk ülő tacskóból képes ez a rendszer kardfogú tigrist csinálni, és beemelni egy szoftverbe, akkor máris érthetőbb egy kicsit a dolog.


Ez nem hangzik rosszul, az viszont igen, hogy ez az egész Alloy projekt egyelőre még csak abszolút prototípus állapotban létezik. Ráadásul az Intel teljesen mobil megoldásban gondolkodik, konkrétan az egész hóbelevancot a fejre raknák. Mivan? Ismverve a jelenleg legmenőbb VR szemüvegnek tartott Oculus Rift és HTC Vive működéséhez szükséges hardverigényt, ez hatalmas teljesítményű eszköz lenne. Ez pedig, a mostani technológiák alkalmazása mellett óriási hőtermeléssel járna együtt, ami gyakorlatilag megsütné a delikvens agyát. Persze pakolhatnának mellé valamilyen brutális hűtőrendszert, de mégis ki akar folyékony nitrogénnal teli csövekkel a fején mászkálni vagy hallgatni a füle mellé pakolt ventilátorok zúgását? És akkor még a súlyról nem is beszéltünk Teljesen elbaszott koncepciónak tűnik ez jelenleg, meglepő lenne, ha ebben a formában megvalósulna.

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr4111054762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saq 2016.08.22. 13:55:54

A VR úgy ahogy van baromság.
süti beállítások módosítása