TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Horribilis pénzért adták el Bowie egyedi hangcuccát

Tényleg egy Ferrari árát érné az olasz dizájn?

2016. december 19. - TechZilla

2016-ban pont úgy, mint minden korábbi évben, egy csomó ember meghalt. Köztük, pont úgy, mint minden korábbi évben egy csomó híres zenész, így például Leonard Cohen, Prince vagy Dawid Bowie. Ez utóbbi angol sztár hagyatékának egy részét elárverezik, így kalapács alá került az egyedileg, a számára készített lemezjátszó, vagy pontosabban lemezjátszós hangrendszer.

musical_pet.jpg

A szimplán csak "zenei háziállatnak" nevezett gépezetet az olasz Brionvega cég dizájnerei, Achille és Pier Giacomo Castiglioni ütötték össze. Mai szemmel nézve már kicsit ósdinak tűnik, de 1966-ban biztos nagyon előremutatónak számított. A Brionvega egyébként a huszadik század nagyon menőnek számított, de mostanra a nevük már kicsit megkopott, hasonlóan szinte az összes európai szórakoztatóelektronikai céghez.
Na, de hogy a lényegre térjünk, a háziállatot sikerült eladni, potom 257 000 fontért, ami olyan 95 000 000 forint. Igen, ez egy olyan lemezjátszó, amelyért kábé százmillió forintot adott valaki. Ennyi pénzért már vehetett volna egy közepes Ferrarit, vagy akár egy magyar focistát is, hogy lehessen valakivel tengózni a kertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr9512058259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kneissl 2016.12.20. 11:52:04

Ha lehet egy javaslatom, akkor devizaváltással ne foglalkozzál üzletszerűen...

TechZilla 2016.12.20. 13:39:50

:DD Jogos! Javítva! Kösz :D

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.12.20. 19:31:55

Szerintem átszámolni iszonyúan béna dolog, mindig is rühelltem, főleg, amikor már szint tizedesjegyig felszorozzák az éppen aktuális árfolyamot (itt most oké a kerekítés, ezt általánosságban írtam).

Én simán megvettem volna, csak a (volt) gazdája miatt. Persze nem a spórolt pénzemen, hanem, ha úgy simán tellene még tíz másikra is probléma nélkül.
süti beállítások módosítása