TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Teszt - Xbox One: Egy határ szart se ér az egész

Kifagy, akad, a kontrollerek atomjaikra hullanak.

2016. december 01. - TechZilla

Van Xbox 360 konzolom, tisztelem, becsülöm mind a mai napig, számtalan felejthetetlen, gyönyörű órát töltöttünk egymás társaságában. De hát az idő elszállt felette, meg is döglött mostanra szegény, elvásott a merevlemeze. Úgyhogy úgy gondoltam ideje lecserélni az utódra. Hiba volt, sőt több annál: Bűn.

xbox_onesm.png


Az elődjétől eltérően ezzel csak a baj van. Hetente egyszer-kétszer kapcsolom be, de az esetek harminc százalékában nekiáll a kötelező, és megkerülhetetlen frissítésnek. Ez olykor fél órán át is eltart, sőt, ha baszakodik a net (ami nem ritka), akkor még tovább is húzódhat. El sem tudom mondani, hogy mekkora örömöt okoz így az egész xboxozás. Az ember rákészül a játékra, aztán nézi, ahogy kúszik a sáv a csigabiga sebességével balról jobbra.

xbox_one3.jpg

És ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy néha játék közben egyszerűen kifagy, elveszti a mentett állásokat, elfelejti a beállításokat. Agyfasz az egész! Rendszeresen tapasztalni akadást, lagot, pedig hát pont azért vettem konzolgépet, hogy ilyesminek még az esélye se merüljön fel. Az pedig már csak a hab a szartortán, hogy a kontrollerek pár hónap alatt egyszerűen tönkrementek. Kiestek, kitörtek a gombok, ami nem meglepő annak fényében, hogy már első pillanatban lehetett érezni, hogy a leggagyibb papírszerű kopogós műanyagból készültek. A játékok a szokásoknak megfelelően primitívek, de nem is vártam mást, az én észbeli képességeimhez pont illik ez az egyszerűbb, neandervölgyi vonal. Az Xbox 360-hoz képst az Xbox One egy óriási csalódás, ritka nagy állat vagyok, hogy megvettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr312015370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikk rivers 2016.12.02. 09:16:36

Ohh.., milyen hasznos poszt.
Legközelebb kőbaltát vegyél, illene hozzád.

kubedesign 2016.12.02. 09:17:59

lehet neked inkább a raklapzilla.blog.hu-n kellene blogolnod ennyi technikai érzékkel, és "észbeli képességgel"
1. egy wincsit cserélni a régi xbox 360-ban nem tudomány
2. ha konzolt váltasz, lehet utánanézhettél volna előtte mit tud az új, kipróbálhattad volna (akár egy hiperben hogy megtapogasd a leggagyibb papírszerű, kopogós műanyagot)
3. szintén nem nagy tudomány a készenléti módok közül kiválasztani azt amelyik mellett automatikusan frissíti/letölti a szoftvereket a masina "kikapcsolt" állapotban is, így bekapcsolás után már használhatod is.
4. a frissítések sebessége nagyjából a "szarakodó" neted sebességével arányos

a one tényleg nem nagy mutatvány a 360 után, de a te bénaságodról nem az xbox tehet...

fingerbangs 2016.12.02. 09:23:28

sültparaszt-szar-nettel vs xbox one
nyert: xbox one

2016.12.02. 09:34:02

Pár hónap alatt kitörtek a gombok mikor saját bevallásod szerint egyszer kétszer kapcsolod be a gépet? Ha hazudsz legalább nézz utána mit.

thoms 2016.12.02. 13:07:58

Az ikszboksz szar. Mindenki tudja. Vegyel ps-t

2016.12.02. 13:31:28

Én Playstation párti vagyok, de mivel nincs olyanom sem, távolról szurkolok neked!

fejetlen bárd 2016.12.02. 13:48:26

Mindig vicces, mikor azok próbálnak véleményvezérkedni, akiknek fingja sincs a témához. A kontroller tényleg gyengébb minőségű, de a többihez egyszerűen csak simán hülye vagy.

1.) Nekem fent van kb 30 játék, bekapcsolom hetente kétszer az Xboxot és lám, nem kell állandóan frissítést telepítenem.

2.) A szar interneted szar sebessége mióta az Xbox hibája?

3.) Létezik Always On funkció, amikor lényegében hibernálod a gépet, de a frissítéseket feltelepíti kikapcsolt állapotban is.

4.) Ha te az Xbox 360-on nem találkoztál akadozással, akkor simán csak hazudsz.. Nekem is volt Xbox 360, PS3, Xbox One és PS4 is, sőt utóbbit lecseréltem PS4 Pro-ra és mindegyiken megesik olykor, hogy meg-meg akadnak a játékok. A konzolok teljesítménye a végletekig a határon táncol, ez elkerülhetetlen. Ha te folyamatos 60 fps sebességet akarsz minden körülmények között, akkor vegyél high-end PC-t.

5.) A mentéseket nálam sosem felejtette még el. Sőt, rögtön menti a felhőbe is, máshol bejelentkezve már szinkronizálja.

GyMasa 2016.12.02. 16:11:25

@fejetlen bárd:
Egyet ertek!
Egy pontban van kisse eltero velemenyem:
Nem a teljesitmenyuk tancol a hataron, hanem, mivel csak 1-2 HW verzioja van a konzolnak az elettartama alatt, szemben pl. egy PC-vel, aminel a lehetseges kombinaciok szama a vegtelenhez kozelit, ezert sokkal jobban ki lehet optimalizalni az OS-t a rendelkezesre allo HW-hez. Tehat a fejlesztoknek a jatekkal lehetne foglalkozniuk, es nem az OS-re optimalizalni. (Az egy masik kerdes, hoyg sajons az igenyes SW fejlesztes nem annyira jellemzo mostanaban)
EN igazabol PC parti vagyok, mert szerintem rugalmassagban es arban a PC-vel jobban kijovok, mintha lenne egy tabletem, meg egy konzolom.
De ez csak az en velemenyem.

András Komáromi 2016.12.02. 18:01:24

Ez a poszt egy hulladék, ez egyértelmű. Minden félkegyelmű írása megjelenhet már az indexen?

András Komáromi 2016.12.02. 18:02:24

@nick rivers: Ennek kőbalta? Elrontaná az első napon.

eßemfaßom meg áll 2016.12.02. 18:53:01

És ennek a posztnak így kezdődik a cime: Teszt

bazdmeg ez kemény :)

eßemfaßom meg áll 2016.12.02. 18:55:15

Persze az index cimlap cseles, nincs kiirva a blog teljes cime mert ugye ki a fene kattintana ennek a szerencsétlennek a blogjára ha tudná, hogy mire kattint

fejetlen bárd 2016.12.02. 23:35:02

@GyMasa: Nem igazán értem amit mondasz, kicsit félreértetted amiről beszélek. A konzol attól konzol, mert a fejlesztő egy adott teljesítmény keretből dolgozhat és kipréselheti belőle az utolsó szuszt is. A meg-meg akadásokat a pillanatnyi teljesítmény kilengések okozzák, például több adat haladna át a memórián, mint amit sávszélességgel bírna és hopp, lemaradt egy képkocka, megakadt a kép. Ez PC esetén is megesik, ha nincs meg a teljesítményben az a tartalék, ami ezzel megbirkózik. Egy konzolon eleve nincs ilyen tartalék, a teljesítménykeret utolsó cseppje is a játék meghajtására van felhasználva. Erre mondtam, hogy a konzolok a határon táncolnak.

trivium 2016.12.07. 15:31:17

Fiam, a vasgolyot is elbszod? Csodalom, hogy a blogra tudtal regelni egy accot. Maradjunk annyiban, nem vagy egy agysebesz. A problemaid 90%-at egy majom ket bananert tudna orvosolni, de a viz a hulye ha a kacsa nem tud uszni. :)
süti beállítások módosítása