TechZilla GRRR

TechZilla

TechZilla

Nem mersz kakálni idegen helyen a zaj miatt? Itt a megoldás!

Japán tudósok kifőzték a probléma ellenszerét

2016. augusztus 23. - TechZilla

Sokan vannak akik nem tudnak, vagy szimplán gyűlölnek az otthonuktól távol wc-re menni, mert szégyenlik magukat a zajok miatt. Nem kéne persze, hiszen természetes dolgokról beszélünk, de ez nyilván nem vigasztalja azokat, akik inkább tartogatják a matériát, amíg lehet. Többé azonban nem kell aggódniuk, legalábbis ezt állítják a csodás nevű Eco Melody Toilet Sound Blocker megtervezői, kifejlesztői. Ez a japánból származó, kicsi és könnyű, hordozható, valamint a falra is felpattintható masinéria különböző eltárolt hangeffektekkel rendelkezik, amelyek egy gombnyomásra előcsalhatóak belőle.

eco-melody-3201-oto-hime-toilet-sound-blocker.jpg


Akár 80 decibeles hangerővel is képes elnyomni a robbanásokat vagy a csobogást, ami pedig nagyjából olyan hangos, mint az ébresztőóra, vagy egy kamionfelvonulás az ablak alatt. Ez eddig tényleg Nobel díjas ötlet, de csak akkor ha valakinek nem jut eszébe, hogy mindezt akár egy okostelefonnal is tudja reprodukálni egy kicsit halkabban, ám ha nincs komolyabb gyomorbaj, akkor talán az a teljesítmény is elég. Joggal merülhet fel bárkiben, hogy az "Eco" mégis mit keres a névben. Nos állítólag Japánban elég sokan huzigálják le a wc-t űrítés közben folyamatosan, hogy így keltsenek zajt, ami tényleg rendkívül pazarló megoldás, és annál ez valóban sokkal jobbnak tűnik minden szempontból. Mondjuk azért "öko"-nak nevezni egy ilyen műanyag vackot, bárhogy nézzük, gigászi pofátlanság. 39 dollárt, azaz olyan 11000 forintot kell kiköhögni érte, ami első hallásra kissé azért soknak tűnik, de valakinek biztos megér ennyit a nyugalom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://techzilla.blog.hu/api/trackback/id/tr1311357298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.25. 01:11:30

Hangblokkolónak hívnak egy szerkezetet, amely csak túlüvölti a rottyantás hangját, zseniális.

Eddig az ember a büdöset magában egy jól ismert hanghoz kötötte. Most már a kakukk üvöltéséhez, légkalapács dalához, méhbúgáshoz is azt fogjuk kötni, hiszen sejtjük, hogy a vécében mi zajlik mindeközben.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.25. 01:12:38

Biztos, hogy ez a szerkezet "bióbb", mint egy havonta néhány köbméter víz tisztítása?

SarahConnor 2016.08.25. 06:18:08

Nem értem, hisz ha a család hallja a nappaliból a szerkezet által lejátszott hangokat, akkor úgyis tudja, hogy mit csinálnak odabenn.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.08.25. 06:57:42

Talán nem kellett volna azt a romlott kagylós levest tegnap megenni és akkor egy darab egészséges csobbanás lenne a vége.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.08.25. 06:59:01

De tényleg, ezt most cuppantsam fel a falra a munkahelyen és amikor a kollegák oroszlántámadást hallanak a WC-ből, akkor 100%-ra tudják, hogy a múlt heti gyomorbajaimnak még közel sincs vége. Sokkal jobb, mint pár rotty.

citrix 2016.08.25. 10:06:14

A koleszban jó móka volt a másik budiból fent átnyúlva lehúzni a tartályból a vizet a kotló delikvens nem kis meglepetésére, esetleg egy vödör víz belöttyintése az ajtó alatti méretes résen. Ezzel a budipapír is szépen elázott... A rutinosak nem is tették le a kőre soha (wc papír és tartó sose volt a szociálizmusban se).

Krumpli Bogart 2016.08.25. 10:39:48

Halad a tudomány, már csak a szagok problémáját kell megoldani.
Engem úgy neveltek, hogy reggel, felkelés után megiszunk egy pohár meleg folyadékot, pár perc múlva elintézzük a nagydolgunkat, mert utána a reggeli fürdés következik, így egész nap tiszta seggel szaladgálunk és másnap reggelig nem foglalkozunk a kakival, csak egy pár pisike zavarhatja meg a napot, szigggggorúan kagyló fölött guggolással kivitelezve. Természetesen WC-használat ELŐTT is kezet mosunk és nem fogjuk meg a WC kilincsét, zárját, sőt semmit azzal a kezünkkel, amivel magunkat pisi-kaki után megtöröljük.
Ezért csodálkozom, hogy a munkahelyi WC-ben egész nap átható szarszag van. Mert a kedves kolléganők a nap bármely szakában elvégzik a dolgukat és nem húzzák le azonnal, hanem a gőzölgő szar fölött előbb alaposan törölnek, aztán szép komótosan elrendezik a ruhájukat és csak közvetlenül a fülkéből kilépés előtt húzzák le a produktumot.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.08.25. 13:07:40

@Krumpli Bogart: azér egy budiban mégis jobb a szarszag mintha mondjuk rántotthússzag vagy almáspiteszag lenne.

2016.08.25. 19:38:45

Micsoda hiánypótló találmányok !
Akik voltak katonák, azok minden bizonnyal jót röhögnek ezen. 3 nap után a legnagyobb zsivalyban is simán....

kvadrillio 2016.08.25. 21:07:59

MIT KÉPZELNEK MAGUKRÓL A VISSZAADÓK? HONNAN A BÜDÖS LÓFASZBÓL VESZI A BÁTORSÁGOT, HOGY BAYER MUNKÁJÁT LEBECSÜLJÉK ??? MILYEN ALAPBÓL BÍRÁLJÁK ŐT ÉS MIBŐL KÉPZELIK, HOGY AZ Ő MUNKÁJUK ÉRTÉKESEBB BAYERÉNÉL ?????????! ÁDER GYŰJTSE EGY KUKÁBA EZEKET OCCT OLVASZTASSA BE ÉS ADJA A HAJLÉKTALANOKNAK VIGYÉK A MÉHBE ! :) ÉS EZEKNEK A FASZKALAPOKNAK SOHA TÖBBÉ NE ADJANAK SEMMIFÉLE KITÜNTETÉST !

kicscsávó 2016.08.25. 21:32:00

Na az aktuálpolitika ide is beszirvágott. Bayer-díjvisszaadás - egy kakilásról szóló cikkhez. Stílusos vagy, Kvadrillio! Ezek után bárki, aki összefüggést vél felfedezni Bayer, a kakilás és a válóság között, az kizárólag csak a véletlen műve lehet.

efi 2016.08.25. 22:03:30

@Krumpli Bogart:
Ja, ha reggel késésben vagy, akkor meg beszarsz.
Amúgy elárulom a nagy titkot: én azért a munkahelyen intézem, mert ott fizetnek érte.

eßemfaßom meg áll 2016.09.13. 11:57:03

@Krumpli Bogart: "Engem úgy neveltek, hogy reggel, felkelés után megiszunk egy pohár meleg folyadékot, pár perc múlva elintézzük a nagydolgunkat,"

Sheldon Cooper személyesen?
süti beállítások módosítása